Other

Absence, Iceland & surgery

10. March 2015

2

[two_columns_one]

Wow.. It’s been so many days of silence from my side. I’m sorry, I know you might find it odd – after posting almost every day in Januray I understand it must be a little odd that the blog has been so inactive the last (many) weeks. I’ve been thinking about this blog almost every day since my last post and it’s actually been quite stressful for me not to post but I also couldn’t get myself to post something. It’s hard to explain, I’m not sure I even understand it myself – the truth is I’ve just been stressed (even though I might not have had a whole lot to do) and I hadn’t felt like blogging for a looong time. I’ve already written about my NEED TO LEAVE THE INTERNET before, it turned out that the ‘couple of days’ ended up being many, many days and weeks, and I’m not even sure, I’m “back” yet. For the next couple of months there’s going to happen a whole lot in my life, I’ve shortly mentioned it BEFORE and I’m now going to explain further.

Next week I’m going to Iceland with my class which is very exciting. We’ll live at an old military base in Keflavik and even though we’ll only be away for about 5 days, we’ll going to experience a whole lot. I’m looking so much forward to shoot beautiful pictures of my classmates and of the amazing nature. I’ll of course share them with you! (I also still got some pictures from my MINI ROAD TRIP to Sweden with my dad)

In April I’m going to get a surgery – a jaw surgery to be more specific. A few years ago I was referred to an orthodontist on Rigshospitalet (Hospital situated in Copenhagen) due to my underbite. Last year I got my braces on and since then it’s actually gotten worse which I was told was perfectly normal. I’m not getting this surgery for cosmetic reasons only. I hadn’t had problems with my underbite before, but I was told that if I don’t do anything about it and it gets worse I can risk getting chronic headaches and a bunch of other problems. Actually I’m beginning to notice that my jaw sometimes ‘clicks’ when I’m chewing or yawning, I’m also beginning to get a bit annoyed about the fact that I can’t bite things over probably. I’ve never really though about it before, but now when I know that it’s a problem, I’m beginning to see it as a problem.

It’s quite a comprehensive surgery and it’ll take a while before I’m fully recovered. The first week is going to be the worst; My face is going to be all swollen up and my jaw is going to be wired shut for a little while, after the first week it’ll begin to get better. My face is going to be swollen for many months (not as bad as the first couple of weeks though) and there’ll be weeks before I can eat solid food again – I’m a bit nervous but to be honest I’m also looking forward to get it over with. Even though it’s going to be a long, hard journey the result should be worth it in the end and I’m sure I’ll get a bit more confidence in how I look.

I’m sorry for the looong post, I thing that’ll explain my future absence though. Hope you’re doing well! You’re welcome to ask questions if you feel like it (:

[/two_columns_one]

[two_columns_one_last]

Wow.. Der har været mange dage med stilhed fra min side af. Undskyld, jeg ved at i måske synes det er lidt mærkeligt – efter at have blogget næsten hver dag i januar, så forstår jeg godt, hvis i finder det lidt mærkeligt med så meget inaktivitet her de sidste (mange) uger. Jeg har tænkt på bloggen lige siden mit sidste indlæg, og det har faktisk været en smule stressende for mig ikke at slå noget op, samtidig har jeg ikke kunne få mig selv til at lave et indlæg. Det er svært at forklare, jeg er ikke sikker på, at jeg selv forstår det – sandheden er, at jeg har været stresset (selvom jeg måske ikke har haft helt vildt meget at lave) og jeg har ikke følt for at blogge i laaang tid. Jeg har før skrevet et indlæg omkring min TRANG TIL AT FORLADE INTERNETTET , det viste sig dog, at de ‘få dage’ endte med at blive mange, mange dage og uger, og jeg er ikke engang sikker på, at jeg er “tilbage” endnu. De næste par måneder vil der ske en hel del i mit liv, jeg har kort nævnt det FØR og jeg vil nu forklarer det lidt mere. 

Næste uge skal jeg til Island med min klasse, hvilket er virkelig spænende. Vi skal bo på en gammel militær base i Keflavik og selvom vi kun skal være væk i omkring 5 dage, skal vi opleve en hel masse. Jeg ser meget frem til at skyde en masse smukke billeder af mine klassekamerater og den fantastiske natur. Jeg vil selvfølgelig dele billederne med jer! (Jeg har stadig nogle billeder af min MINI ROAD TRIP til Sverige, med min far). 

I april skal jeg opereres – jeg skal have en kæbeoperation for at være mere specifik. For et par år siden blev jeg sendt videre til en special tandlæge på Rigshospitalet på grund af mit underbid. Sidste år fik jeg bøjle på, og siden da er det faktisk gået hen og blevet værre, hvilket jeg har fået at vide er helt normalt. Jeg skal ikke kun have den her operation på grund af kosmetiske årsager. Jeg har ikke haft problemer med mit underbid før, men jeg har fået at vide, at hvis jeg ikke får gjort noget ved det, kan det gå hen og blive værre. Jeg kan risikere at få kroniske hovedpiner og en masse andre problemer. Faktisk er jeg begyndt at opdage, at min kæbe noglegange ‘klikker’ når jeg tygger eller gaber, jeg er også begyndt at blive irriteret over, at jeg ikke kan bide ting ordentligt over. Jeg har aldrig rigtig tænkt over det før, men nu når jeg ved, at det er et problem, så begynder jeg også at se det som et problem.

Det er en ret omfattende opereation, og det vil tage et stykke tid, før jeg er fuldstændig helet igen. Den første uge bliver den værste; Mit ansigt kommer til at være helt opsvulmet og min kæbe kommer til at wiret sammen i et lille stykke tid, efter den første uge, skulle det gerne begynde at blive nemmere. Mit ansigt vil dog være opsvulmet i mange måneder (dog ikke så slemt som i starten) og der vil gå mange uger, før jeg kan spise ordentlig mad igen  – Jeg er en smule nervøs, men for at være helt ærlig, så ser jeg også frem til, at få det overstået. Selvom det kommer til at blive en lang, hård rejse, så skulle resultatet gerne være det værd. I sidste ende vil jeg helt sikkert blive mere selvsikker omkring mit udseende.

Jeg beklager det laaange indlæg. Jeg tror dog at det vil forklare min fremtidige fravær. Jeg håber i har det godt! Du er velkommen til at stille spørgsmål, hvis du vil (:

[/two_columns_one_last]

[divider]

 Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply