Other

My mornings

26. January 2015

DSC_0016ss

[two_columns_one]

I love hearing about other peoples daily routines and moments. I love being invited into another persons everyday life, it tells a lot about the person and I find it interesting that we somehow all are so much alike and yet so different from each other. Today I wanted to tell you about my mornings and I really hope to hear a bit about your mornings too. 

I’m usually awakened by the annoying buzz of my phone endlessly trying to get me out of bed as I keep pushing the snooze-button. I don’t think I ever get used to leave the comforting warmth and coziness of my duvet. I always make sure to set my alarm clock half an hour to forty-five minutes too early, m thinks I’m crazy because of this, I just like spending a lot of time in bed knowing that I don’t need to get up right away. I would like to refer to the quote, cause if my mornings are rushed and stressful, my whole day will probably turn out being rushed and stressful too. 

When I don’t feel like making a delicious and good looking breakfast (which is pretty much everyday), I just grab a bowl of oatmeal topped with a banana and some pumpkin seeds. After eating my breakfast I’m always in a bit of hurry since it takes me a lot of time to get ready, I usually end up spending a lot of time showering. There’s nothing like the calming feeling of warm water embracing your cold skin. 

I remember being younger waking up to the lovely scent of warm oatmeal, floating through the apartment. I miss those days when my mom or my dad came into my room, kissed my forehead and told me to get into the living room to eat some breakfast. My dad also always used to buy me a bun from the bakery on my way to kindergarten. Happy times, happy days.

How are your mornings?

[/two_columns_one]

[two_columns_one_last]

Jeg elsker at hører om andre menneskers daglige rutiner og momenter. Jeg elsker at blive inviteret ind i andres hverdags liv, det siger en hel del omkring en person og jeg finder det interessant, at vi alle er så ens og alligevel så forskellige. I dag vil jeg fortælle dig omkring mine morgner, og jeg håber at du også vil fortælle mig lidt om dine morgener. 

Jeg bliver oftest vækket af den irriterende lyd fra min mobil, der prøver at vække mig, mens jeg trykker på snooze-knappen. Jeg tror ikke, at jeg nogensinde vender mig til at forlade den behaglige varme og ‘hyggelighed’ ved min dyne. Jeg sørger altid for, at sætte min alarm en halv time til femogfyrre minutter for tidligt, m synes at jeg er skør, men jeg holder bare af, at bruge en del tid i sengen, mens jeg ved at jeg ikke skal at stå op med det samme. Jeg vil gerne referere til citatet, da jeg ved, at hvis mine morgner er travle og stress fulde, så vil resten af min dag sikkert blive ligesådan.

Når jeg ikke føler for, at lave en lækker morgenmad (hvilket er stort set hver dag), så tager jeg bare en skål med havregryn toppet med en banan og nogle græskarkerner. Efter jeg har spist morgenmad, har jeg altid travlt, side at det tager mig en hel del tid, at gøre mig klar. Jeg bruger for det meste meget af min tid i badet. Der er intet som den beroligene følelse af varmt vand, der omfavner din kolde hud.

Jeg kan huske, da jeg var mindre, og vågnede op til den vidunderlige duft af varm havregrød, som flød gennem lejligheden. Jeg savner dagene, hvor min mor eller far kom ind på mit værelse, kyssede min pande og sagde, at jeg skulle komme ind i stuen, for at spise morgenmad. Min far plejede også at købe mig en tebolle på vej i børnehave. Glade tider, glade dage. 

Hvordan er dine morgener?

[/two_columns_one_last]

[divider]

 Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Mahshid Monday January 26th, 2015 at 03:46 PM

  Beautiful post!
  Same here 🙂 I love breakfast but I am always too lazy ( or too hungry ) to make something special 🙂
  I usually have one or two pieces of fruit and mixed nuts.

  <3 <3 Mahshid مهشید
  http://www.thankstofashion.com

  • Reply Nivikka Monday January 26th, 2015 at 06:37 PM

   Thank you! Mhmm fruits and nuts sounds delicious, sometimes I make myself a smoothie, but then again it rarely happens due to laziness 🙂

 • Reply Kiersten Tuesday January 27th, 2015 at 12:06 AM

  I work at night so my mornings don’t normally start until lunchtime. I usually wake up on my own and lay in bed for a bit listening to piano music on my ipod. Then, I go downstairs and drink a cup of herbal tea and browse all my social networking sites. Nothing too exciting. I normally don’t eat anything. I’m not huge on eating when I first wake up.
  Kiersten | KiwiCat

  • Reply Nivikka Tuesday January 27th, 2015 at 12:09 AM

   Oh your mornings sound so sweet and relaxing. It must be hard to work at night, but it sound wonderful to sleep until lunchtime and listen to piano music!

 • Reply Viveca Tuesday January 27th, 2015 at 09:36 AM

  Dine morgener lyder super hyggelige!

  Jeg har aften/nat arbejde, så sover gerne lidt ekstra om morgenen. Men har forsøgt at være oppe ved 8-9 tiden, bare så jeg kan opleve morgensolen lidt og hygge mig med et afsnit af en serie på Netflix, mens jeg ligger under dynen. Så tager jeg mig en lille lur senere, inden jeg tager på arbejde. Jeg spiser ikke det store om morgenen, siden jeg først bliver sulten omkring 10-11 tiden, men jeg laver mig gerne en kop the eller varm kakao, og planlægger mine kommende dage – det er også en afslappende måde at starte dagen på 🙂

  http://stainsofpaint.blogspot.com/

  • Reply Nivikka Tuesday January 27th, 2015 at 01:58 PM

   Åhh det lyder også bare super dejligt, det må virkelig være rart med sådan noget aften/nat arbejde, så man kan nyde sine morgener!

 • Reply Rachel Y. Monday February 2nd, 2015 at 03:49 PM

  I wish my mornings were as relaxing as this! I had to go back to school today, and the morning felt more than reluctant.

  • Reply Nivikka Monday February 2nd, 2015 at 05:29 PM

   I know how you feel!

 • Reply Health tip | Grapefruit | Friday June 5th, 2015 at 10:57 AM

  […] health tip with you. Every morning I drink a glass of grape-juice, I’ve talked about this BEFORE and it’s one of my favorite morning rituals. There are many benefits from doing this; first […]

 • Leave a Reply