Other

Nostalgic October

2. October 2014

DSC_0034-2sDSC_0053sDSC_0037-horzs

[two_columns_one]

I can still hear the calming sound of  water travelling in the wild river and sometimes I still feel like I can smell the sweetness of blue lavenders stroking the tip of my nose. The humid summer mornings still crawls underneath my skin, but I know that they’re long gone. I feel it every day, as the long fingers of the cold wind dances roughly above my pale skin. Outside nature is changing mood and what was green before is now turning orange. The warm, flowery smell which was carried by the tender July wind, has been replaced with the smell of rain and soil which makes me want to stay in bed with a cup of Chai and a long book. When I close my eyes I can recall the memories of m and I walking our long evening walks in the beautiful scenery of France, discovering new places with curiosity and an open mind – like children on new adventures.

The beginning of a new month makes me all nostalgic and I cling to the memories of summer with all of my heart. Now it’s October and autumn hovers above us – It’s going to be a month sweaters, tea and movie-nights and even though the days are shorter and the evenings colder, I’m sure I’ll have a great month. 

What are you planning on doing this month?

[/two_columns_one]

[two_columns_one_last]

Jeg kan stadig hører den beroligende lyd af vandet, der strømmer ned af den vilde flod, og nogle gange føles det som om, at jeg stadig kan dufte den søde duft af lavendler, der forsigtigt strejfer min næse. De fugtige sommermorgener kravler stadig under min hud, men jeg ved, at de er langt væk nu. Jeg kan mærke det hver dag, når den kolde vinds lange fingre groft danser over min blege hud. Udenfor ændre naturen humør og hvad der var grønt før, er nu ved at blive orange. Den varme blomster duft, som den ømme juli vind bar med sig, er blevet skiftet ud med en duft af regn og jord, hvilket giver mig lyst til at blive i sengen, med en kop Chai og en lang bog. Når jeg lukker mine øjne, kan jeg stadig genkalde minderne af m og jeg. som går vores lange aftenture, hvor vi opdager nye steder med nysgerrighed og åbenhed, i Frankrigs smukke landskab – som børn på nye eventyr.

Begyndelsen af en ny måned gør mig nostalgisk, og jeg holder fast på minderne af sommeren, med hele mit hjerte. Nu er det oktober, efteråret svæver over os – det bliver en måned af sweaters, te og film-aftner. Selvom dagene er kortere og aftnerne kortere, er jeg sikker på, at jeg vil få en god måned.

Hvad planlægger du at lave den her måned?

[/two_columns_one_last]

[divider]

 Follow my blog with Bloglovin

 

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Sim Thursday October 2nd, 2014 at 08:21 PM

  I love the atmosphere of these photos! 🙂

  • Reply Nivikka Thursday October 2nd, 2014 at 09:35 PM

   Thank you! 🙂

 • Reply marina Thursday October 2nd, 2014 at 09:56 PM

  hey nivikka!
  thanks alot for your nice comment 🙂
  my writings aren’t that interesting.. i just write a bit about the pictures, but most of it isn’t really important 😀
  best regards, marina :))

 • Reply sasjas.dk Friday October 3rd, 2014 at 01:02 PM

  Wauw, sikke nogle smukke og autentiske billeder du tager. Det er helt terapeutisk at kigge igennem din blog, både med tekst og billedestilen. Har allerede trykket follow på bloglovin 🙂

  Jeg mindes også ved de lækre sommermåneder, men prøver at vende det til en fordel at komme tilbage i en normal hverdagsrutine, og også reboote min krop med at fokusere på kost og motion igen. Derudover tror jeg at jeg vil gennemføre en frisk efterårsrengøring, så jeg kan starte den nye årstid på en frisk.

  Jeg skriver lidt om her: http://sasjas.dk/farvel-til-isfortaering-og-gelearme-goddag-til-vinterjakker-og-succulenter/ 🙂

  • Reply Nivikka Saturday October 4th, 2014 at 07:13 PM

   Tusind tak, hvor er du sød!

   Det er godt, du prøver at vende det til en fordel. Det kan også blive for meget, med ferie. Man kommer ligesom til at kører i det samme spor. Det lyder fedt med motionen, jeg er bare så dårlig til at være motiveret 🙂

 • Reply Mathilde Saturday October 4th, 2014 at 01:22 PM

  Super flot indlæg – billederne er virkelig behagelige og smukke at kigge på og teksten er virkelig flot skrevet! Hav en god weekend!

  -Mathilde

  • Reply Nivikka Saturday October 4th, 2014 at 07:02 PM

   Tusind tak, og i lige måde! 🙂

 • Reply Linda Saturday October 4th, 2014 at 02:58 PM

  Thank you for commenting on my photos!
  I really like your blog and yes, you have a new follower.
  Oh, and I have no specific plans but yesterday some friends and I were on the “Oktoberfest” in munich.

  • Reply Nivikka Saturday October 4th, 2014 at 07:03 PM

   Thank you! Sounds like fun with the Okotberfest 🙂

 • Reply Rachel Y. Friday October 10th, 2014 at 05:56 AM

  Late but, happy October to you! Autumn will bring you many great things, alike summer. I know it. x

  • Reply Nivikka Sunday October 12th, 2014 at 03:30 PM

   Thank you sweety! Happy October to you too! 🙂

 • Reply Evening trip | Hopeless✈Wanderer Tuesday October 14th, 2014 at 12:41 AM

  […] sorry for my silence the last couple of days, I hope you’re enjoying October. What are you spending your days on?   […]

 • Leave a Reply