Other

Listen

14. September 2014

DSC_0010ss1

“Don’t think or judge, just listen.” 
― Sarah DessenJust Listen

DSC_0009-horz[two_columns_one]

 

 I’m sitting underneath my warm duvet scrolling through Tumblr, enjoying the last hours of my weekend with a cup of tea and a cookie. The great thing about Tumblr is the amount of inspiration and pretty pictures gathered in this amazing virtual universe of greatness and I have to admit, that I quite often get my inspiration from this site; whether it’s life advice, home inspiration or ideas to photo-projects doesn’t matter, inspiration is inspiration and there’s a whole damn lot of it on Tumblr.

As I scrolled through a few minutes ago, I found the above quote, which made me think about people in general; we all want to be heard, but we don’t always want to listen. Not that I’m any better than anyone else, I’ve found myself mentally drifting away in the middle of an conversations dusins of times,  thinking about anything but the conversation. I’ve caught myself in mentally preparing for not even trying to listen to people because of my presumptions about what they’re trying to tell me – and I know that neither of these things isn’t very nice, but I keep telling myself that it’s okay not to ‘feel like listening’ – and yes, sometimes it is I guess. But on the other hand; what if you could make someones day better by just simply truthfully listening? Or what if you could even make your own day better?

I think we’ve all met an elderly person pouring out their whole life story to you, simply just because you’re standing next to them in the line or the person who stops you at the street to tell/ask you what-ever – next time, just give it a chance. Sometimes the best stories is the stories which haven’t been heard yet. (Think about Forrest Gump for an example)

[/two_columns_one]

[two_columns_one_last]

 

Jeg sidder under min varme dyne of scroller gennem Tumblr, mens jeg nyder de sidste timer af min weekend med en kop te og en cookie. Det fantastiske ved Tumblr er mængden af inspiration og fine billeder samlet i dette fantasiske virtuelle univers af storhed, og jeg må indrømme, at jeg tit og ofte får min inspiration fra denne side; om så det er livs-råd, home inspiration eller idéer til billede-projekter betyder intet, inspiration er inspiration og der er helt utroligt meget af det på Tumblr.

Som jeg scrollede igennem min væg, for et par minutter siden, fandt jeg det overstående citat, som fik mig til at tænke på mennesker generelt; vi vil alle høres, men vi vil ikke altid lytte. Ikke at jeg er bedere end alle ande, jeg har flere gange taget mig selv i, mentalt at drive væk midt i en samtale, i at tænke på alt andet end samtalen. Jeg har taget mig selv i, mentalt at forberede mig på ikke engang at prøve at lytte til folk, på grund af mine forudintagelser om hvad de prøver at fortælle mig – og jeg ved, at ingen af disse ting er særlig venlige, men jeg bliver ved med at fortælle mig selv, at det er okay ikke ‘at føle for at lytte’  – og ja, nogle gange er det vel okay, tror jeg. Men på den anden side; hvad hvis du kunne gøre nogens dag bedere, ved simpelthen oprigtigt at lytte? Eller hvad hvis du endda kunne gøre din egen dag bedere?

Jeg tror alle vi har mødt en ældre person, som vælter hele deres livs-historie ud til dig, bare fordi du står ved siden af dem i køen, eller personen som prøver at stoppe dig på gaden, for at fortælle dig/spørger dig om et-eller-andet – næste gang, så prøv at giv det en chance. Nogle gange så er de bedste historier dem, som ikke er blevet hørt endnu. (Tænk på Forrest Gump for eksempel)

[/two_columns_one_last]

[divider]

 

 Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Lauren Monday September 15th, 2014 at 07:50 PM

  Great quote and great post. We should all shut up every now and then and just listen
  Lauren
  livinginaboxx

  • Reply Nivikka Monday September 15th, 2014 at 09:29 PM

   Thank you! 🙂

 • Reply libys11 Tuesday September 16th, 2014 at 12:05 AM

  beautiful!! 😀

  Animated Confessions

  • Reply Nivikka Tuesday September 16th, 2014 at 10:17 AM

   Thank you!

 • Reply Rachel Y. Wednesday September 17th, 2014 at 02:27 PM

  You speak nothing but the truth, love. 🙂

  • Reply Nivikka Wednesday September 17th, 2014 at 09:03 PM

   I’m glad you agree, you’re so sweet! <3

 • Reply Banke Wednesday September 17th, 2014 at 08:49 PM

  You are one of the few bloggers whose photography actually makes me THINK of the story you are trying to convey to readers.

  xo

  Withlovebanke.com

  • Reply Nivikka Wednesday September 17th, 2014 at 09:03 PM

   Thank you so much! I’m glad you feel that way!

 • Reply 10 things | Relationship lessons | Monday May 11th, 2015 at 05:07 PM

  […] Talk and LISTEN – Again with a reference to point 2 on this list; He doesn’t know what you mean […]

 • Leave a Reply