Lists

10 perks of being an only child

28. September 2014

DSC_0010s

[two_columns_one]

I’m an only child and I can’t tell you how many times I’ve been sitting in the window on a rainy day, wishing for a brother or a sister. Oh the amount of time, I’ve spend daydreaming about this and oh the amount of time I’ve spent having fun without a sibling. As I’ve grown older, I’ve learned that being an only child isn’t that bad at all  – here’s my list:

1. You don’t have to share – Not that I don’t like sharing, but it’s nice to have my things for myself
2. You learn to entertain yourself – Throughout your childhood, your parents don’t have the time to play with you 24/7 which means, you have to play with yourself. You learn to have fun on your own.
3. You cultivate the imagination – Playing by yourself means inventing your own friends, and creating your own world
4. No jealousy – I guess this speak for itself
5. Plenty of attention – Well and this too
6. You learn how to socialize – When travelling with my dad, I’ve always managed to find a new friend to play with. I’ve read somewhere, that children without siblings find it easier to talk to new people, since they obviously have no siblings to play with
7. Silence – I’m a big fan of  this
8. Front seat – When going on road trips with my dad, I naturally get to sit on the front seat, since we’re only the two of us. If I’d had a sibling, I’m not even sure, that these road trips would have been possible.
9. More gifts – Oh yeah!
10. Home alone – I’m home alone a lot, and I like it. I don’t have to take into account that I could disturb my brother/sister.

Do you have any siblings? What’s the perks/disadvantages?

[/two_columns_one]

[two_columns_one_last]

Jeg er enebarn, og det er ikke muligt at sige, hvor mange gange jeg har siddet i vinduet på en regnfuld dag, mens jeg har drømt om at have en bror eller søster. Åh den mængde tid jeg har brugt på, at dagdrømme om dette, og åh den mængde tid jeg har brugt på, at have det sjovt uden en søskende. Jeg har, som jeg er blevet ældre, lært at det, at være enebarn, slet ikke er så slemt endda – her er min liste.

1. Du behøver ikke dele – Ikke, at jeg ikke kan lide at dele, men det er da rart at have mine ting for mig selv.
2. Du lærer at underholde dig selv – Gennem din barndom har dine forældre ikke tid til at lege med dig 24/7, hvilket betyder, at du bliver nødt til at underholde dig selv. Du lærer at have det sjovt alene.
3. Du dyrker fantasien – At lege alene betyder, at du bliver nødt til at opfinde dine egne venner, og skabe din egen verden.
4. Ingen jalouxi – Jeg tror den taler for sig selv
5, En hel del opmærksomhed – Well, og den her også
6. Du lærer at socialisere dig – Når jeg har rejst med min far, er det altid lykkedes mig, at finde en ny ven. Jeg har læst et sted, at børn uden søskende finder det nemmere, at tale med nye mennesker, siden de jo ikke har nogle søskende at lege med.
7. Stilhed – Jeg er stor fan af den her

8. Forsædet – Når jeg tager på roadtrip med min far, får jeg naturligvis lov til at sidde på forsædet, da vi kun er os to. Hvis jeg havde haft en søskende, er jeg ikke engang sikker på, at disse road trips ville være mulige.
9. Flere gaver – Åh yeah!
10. Alene hjemme – Jeg er meget alene hjemme, og jeg kan lide det. Jeg behøver ikke tage hensyn til, at jeg kan forstyrre min bror/søster. 

Har du nogle søskende? Hvad er fordelene/ulemperne? 

[/two_columns_one_last]

[divider]

 Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Cecilie Binau Monday September 29th, 2014 at 11:27 AM

  Jeg har en tvillingesøster, og den der med at man får flere gaver når man er enebarn passer altså ikke rigtig hehe, min søster og jeg har altid fået det samme som alle andre – det er selvfølgelig ikke sikkert at alle gør det. Man er desuden aldrig alene, og har altid en at snakke med om tingene. Og så danner man et eller andet helt specielt bånd med sin søster, som jeg er meget glad for at have!

  Men dén der med at være alene hjemme kunne jeg godt bruge en gang imellem :))
  Og stilheden, for vi skændes selvfølgelige en gang imellem, og går rundt og synger/hører høj musik osv ;D

  • Reply Nivikka Monday September 29th, 2014 at 05:29 PM

   Åhh det lyder også hyggeligt! Det er virkelig også en af de grunde til, at jeg altid gerne ville have en søskende. Hahah, men jeg tror tilgengæld at jeg ville få lidt mindre gaver, hvis jeg havde en søster/bror, det er tyypisk mine forældre, hahaha 🙂

 • Reply Daniella Monday September 29th, 2014 at 07:16 PM

  Jeg kunne godt forestille mig, den der med at enebørn får lidt flere “goder”. Jeg kan lige se for mig at en far har fået tilbudt at løbe en Ipad til billige penge. Vupti! Det er jo nemt at komme hjem med én ipad, til sit éne barn. Det er jo helt klart. 😀

  Jeg har to søskende. Mit forhold til min 5 år yngre lillebror (15) er fantastisk! Jeg elsker ham så himmel højt at han nok efterhånden er så træt af at få det at vide. Og trods forskellige køn og 5 års forskel, kan jeg slet ikke undvære ham, vi har meget tilfælles, og kan lave så mange ting sammen og har altid gjort det. Det at være ene barn har jeg slet ikke ønsket mig – men jeg er sikker på at der er mange dejlige “fordele” ved begge dele. 😀

  • Reply Nivikka Monday September 29th, 2014 at 09:45 PM

   Ja, det tror jeg du har helt ret i! Der er jo altid tidspunkter hvor man ønsker andet end hvad man har. Jeg tror også at det er lettere for et enebarn at ønske sig en søskende, end det er for søskende at ønske sig at være enebarn – trods skænderierne. Men ja, så sent som i forgårs erhvervede jeg mig en mini-højtaler til mobilen fra min far, som havde vundet den og ikke vidste hvad han skulle gøre af den 🙂

   Det lyder som om, at i har et dejligt søskende forhold!

 • Reply Cecilie Lykke Monday September 29th, 2014 at 09:57 PM

  Jeg er selv enebarn, og jeg kunne ikke have beskrevet det bedre selv.
  Jeg er dog utrolig dårlig til at snakke med mennesker og jeg plejer at sige at det er fordi jeg er enebarn…lidt plat…hahaha 🙂

  • Reply Nivikka Monday September 29th, 2014 at 10:24 PM

   Jeg elsker at møde andre enebørn, det er ligesom sådan en alliance, vi har alle sammen det til fælles, at vi ikke har nogle søskende – dét er lidt plat, haha, men ja 🙂

   Men det handler jo egentlig også meget om, hvem man er som person. Jeg har det ofte ligesom dig, hvor jeg har svært ved at tale med mennesker, især i mine ‘tween’ år. Det er blevet bedre nu, men alle har sine gode og dårlige dage. Jeg tror bare at mange enebørn (små børn) finder det nemt at tage kontakt til andre børn, da man ligesom mangler den der bror/søster at lege med. Men igen, alt variere jo fra person til person!

 • Reply Rachel Y. Tuesday September 30th, 2014 at 06:21 AM

  Ah, the family environment does teach us a great deal. I’ve always wished for a sister, preferably older, as it seems ideal. I couldn’t imagine coping as an only child, but it does have its benefits – of which you’re absolutely right about. It’s amazing that you can embrace that in its raw form 🙂

  • Reply Nivikka Tuesday September 30th, 2014 at 07:40 AM

   Family is so important, and I think it’s very important to appreciate your family and especially your siblings, since they’re going to be a part of your life all the way through. Both being an only child and having a brother or sister has it’s benefits, and even though I’ve always wanted to have a sibling, I’ve learned to appreciate my life as it is 🙂 but I do think, that having an older sister would be great!

 • Reply marina Thursday October 2nd, 2014 at 09:49 PM

  oh yes! i’m an only child too & i totally agree with everything on your list! 😀

  • Reply Nivikka Thursday October 2nd, 2014 at 10:53 PM

   Haha, it’s great, isn’t it? 🙂

 • Reply Mike Sunday October 5th, 2014 at 03:20 AM

  Great post! I’m an only child too, the interesting thing that I’ve found is people telling me “oh, it must have been strange, not having any brothers or sisters” – well, I never knew anything different so, no, it wasn’t strange really, it was what I was used to!

  Really nice blog, thank you 🙂

  • Reply Nivikka Sunday October 5th, 2014 at 06:23 AM

   Oh yearh, haha, I’ve heard that too, it’s so silly!

 • Reply Anna S Frederiksen Saturday October 18th, 2014 at 07:49 PM

  Jeg har 3 søskende, og det er rigtig dejligt, men noglegange kan det også godt være lidt svært at få opmærksomhed i en så stor flok + min papmor har 4 drenge (dog voksne). Men det er nok som det er med folk der har glat eller krøllet hår – nogle gange virker det andet bare sååå meget bedre, men man tilpasser sig jo efter det man kender 🙂 super godt indlæg – elsker din blog!

  • Reply Nivikka Sunday October 19th, 2014 at 01:36 PM

   Det er jo det, man ønsker altid det man ikke har! Kan godt se, at der kan være nogle udfordringer i, at være flere søskende, men så har i jo også bare så mange minder i kan dele sammen, og i er aldrig alene på ferier. I er jo så også næsten 7 søskende til sammen (også selvom de er voksne) det er nemt at blive væk i sådan en flok 🙂

   – og tusind tak! 😀

  Leave a Reply