Other

Weeds and flowers

12. August 2014

DSC_0013-tileDSC_0019-tile DSC_0100-tile[two_columns_one]

Yesterday was the first school day after a long summer vacation and somehow I’ve managed to keep up the good mood. I was awaken at 6 AM by a beam of bright sunlight kissing my eyelids, forcing me to get up. There’s just something refreshing about leaving the comforting bed for a purpose, and getting back to your everyday doings – at least until the doings once again becomes boring routines. I’m currently sitting in my room, listening to the sweet-crisp voice of JASON MRAZ, trying to think of something to write about.

As the days becomes busier my thoughts becomes like birds; eager to fly far and high, and therefore harder to catch. Sometimes when I’m in this fleeting state of mind, I like to find inspiration in quotes. Quotes about night, travels and wildflowers is what inspires me the most, as I through the years have found myself falling in love with the purity of nature – all though I like the bright lights and rush of the city very much as well. The quote I was inspired by this time, left me thinking of humans influence of this world we live in, our influence on our society and the society’s influence on us. This is giving me an urge to spread this short and very simple message: We’re all flowers and it’s very important that we’re aware of this, don’t let anyone convince you otherwise. You’re not unloved, you’re not a weed, no one is. Dandelions are beautiful too – remember that!

 

[/two_columns_one]

[two_columns_one_last]

I går var første skole-dag efter en lang sommerferie, og det er på en eller anden måde lykkedes mig, at holde humøret højt. Jeg blev vækket kl. 6.00 af en solstråle som blidt kyssede mine øjenlåg, og derved tvang mig op af sengen. Der er bare et eller forfriskende ved at forlade den ellers så trygge seng, med et formål, og at komme tilbage til hverdagens gøremål – i hvertfald indtil at gøre-målene endnu engang bliver til kedelige routiner. Lige nu sidder jeg i mit værelse, og lytter til JASON MRAZ sød-sprøde stemme, mens jeg prøver at tænke på noget at skrive om.

Som dagene bliver mere travle, bliver mine tanker som fugle; ivrige for at flyve højt og langt, og derfor sværere at fange. Nogle gange, når jeg er i dette flygtige sind, kan jeg godt lide at finde min inspiration i citater. Citater omkring natten, rejser og vilde blomster, er hvad der inspirerer mig mest. Jeg har, gennem årene, forelsket mig i naturens renhed – selvom jeg også holder meget af byens travlhed og lys også. Citatet, som inspirerede mig denne gang, efterlod mig med tanke på menneskers indflydelse på denne verden vi lever i, vores indflydelse på vores samfund, og samfundets indflydelse på os. Dette giver mig lyst til at sprede et kort og simpelt budskab: Vi er alle blomster og det er meget vigtigt, at vi er opmærksomme på dette, lad ikke andre overbevise dig om andet. Du er ikke uelsket, du er ikke ukrudt, det er der ingen der er. Mælkebøtter er også smukke – husk det!

[/two_columns_one_last]

[divider]

 Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Felise Tuesday August 12th, 2014 at 12:17 PM

  How I love your pictures and your thoughts! 🙂

  • Reply Nivikka Tuesday August 12th, 2014 at 03:54 PM

   Thank you so much!

 • Reply kathrine Johansen Saturday August 16th, 2014 at 09:28 PM

  Din blog er så fantastisk god <3

  Knus
  http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

  • Reply Nivikka Sunday August 17th, 2014 at 06:48 PM

   Tusind tak!

 • Reply Red Lips, Blue Skirt, Black Boots | Hopeless✈Wanderer Sunday December 28th, 2014 at 10:02 PM

  […] minimalistic look, nothing huge or special, just simple deep colors. I’m in love with red lips and I’m in love with navy blue skirts and black boots. I want my hair up in a messy braid, […]

 • Leave a Reply