Other

Sunday thoughts

17. August 2014

DSC_0036 DSC_0039

[two_columns_one]

I’ve spent my day in bed with m, doing pretty much nothing but watching a bad movie and eating pancakes. He went home a few hours ago, and now I’m sitting in my lonely room with a cup of chai tea trying to make my homework. I’ve really decided to take school seriously this year, not because I’m doing bad or anything, simply because I wan’t to do better – but it’s harder than it seems and I’m already feeling overwhelmed by the amount of day-to-day homework the teachers throwing at us. Unfortunately, instead of doing my homework, my mind tend to slowly but surely drift away to other and more attractive destinations; soon I no longer see the boring french words dancing around on my screen or the endless amount of numbers floating in my math book – instead I’m daydreaming of the bitter sweet future or longing for places I’ve not yet seen.

As I’m writing this post, day has been replaced by night and I’m still stuck in my head. It’s funny how it will take about half a minute for you guys to read this, while it takes much longer for me to write. It’s funny how I may not know you (and I may never will get to know you), and still you’re getting to know me a little bit better for every post I post. I’m following so many blogs and reading the life of so many bloggers, and I feel lucky to be included into a strangers life – included enough to honestly feel like I know them, to feel the pain of their troubles and the sweet happiness of their joys. I might make a post some day with some of my favorite blogs, just to share them with you and maybe to remember them myself, if I ever forget to both write and read blogs, but is lucky enough to come across my own blog (Unlikely but who knows?). 

Do you guys have a blog you want me to take a look at? I would very much like to get to know you…

[/two_columns_one]

[two_columns_one_last]

Jeg har ikke lavet andet end at se en dårlig film og spist pandekager i sengen med m, i dag. Han tog hjem for nogle timer siden, og nu sidder jeg i mit ensomme værelse med en kop chai te, mens jeg prøver at lave lektier. Jeg har virkelig besluttet mig for at tage skolen seriøst i år, ikke fordi det går dårligt eller noget, men simpelthen fordi jeg vil gøre det bedre – det er dog sværer end det lyder, og jeg føler mig allerede overvældet af alle de dag-til-dag lektier, som lærerne smider efter os. Uheldigvis, i stedet for at lave lektier, har mine tanker en tildens til langsomt men sikkert at drive væk til andre og mere attraktive steder; snart kan jeg ikke længere se de kedelige franske ord danse rundt på min skærm, eller de uendelige antal af numre flyde rundt i min matematik bog – i stedet dagdrømmer jeg om den bitter søde fremtid og længtes efter steder jeg endnu ikke har set.

Som jeg skriver dette indlæg, er dag blevet erstattet med nat, og jeg sidder stadig fast i mit hoved. Det er sjovt hvordan det tager jer omkring et halvt minut at læse dette, mens det tager mig meget længere tid at skrive. Det er sjovt hvordan jeg måske ikke kender dig (og jeg kommer måske heller aldrig til det), og alligevel lærer du mig lidt bedre og kende, for hver gang jeg poster et indlæg. Jeg følger så mange blogs og læser om så mange bloggere’s liv, og jeg føler mig heldig fordi jeg bliver inkluderedet ind i en ellers fremmede persons liv – inkluderet nok til helt ærligt at have det som om, at jeg kender dem, at føle smerten af deres problemer og den søde glæde af deres glæder. Måske laver jeg et indlæg en dag, hvor jeg deler nogle af mine yndlings blogs, bare for at dele dem med jer, og måske huske dem selv, hvis jeg nogensinde glemmer både at skrive og læse blogs, men er heldig nok til at falde over min egen blog (Usandsynligt, men hvem ved?)

Har i en blog, som i ville have jeg skal se? Jeg vil meget gerne lærer jer at kende..

 [/two_columns_one_last]

[divider]

 Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jullie Monday August 18th, 2014 at 05:59 PM

  Rigtig godt indlæg jeg synes det er dejligt, at man lærer dig så godt at kende i dine indlæg.
  Der er ikke så mange bloggere der skriver lige som dig, så det er mere spændende at læse din blog. 🙂
  Du må meget gerne tjekke min blog ud, hvis du har lyst.
  http://jullieanastassia.blogspot.dk

  • Reply Nivikka Monday August 18th, 2014 at 06:14 PM

   Tusind tak, det er dejligt at hører, at du synes om det! 🙂 Jeg smutter en tur forbi din blog med det samme!

 • Reply Tina Tuesday August 19th, 2014 at 11:59 AM

  Jeg synes dine billeder er meget inspirerende! Og godt indlæg!
  http://www.tinahahn.blogspot.dk

  • Reply Nivikka Tuesday August 19th, 2014 at 11:58 PM

   Tusind tak!

 • Reply Rachel Y. Monday August 25th, 2014 at 10:55 AM

  You’re a dreamer and that’s what we need more of. It’s brilliant to be able to tap into other people’s minds for sure; but as for you, you’re one of those exceptions whom one can also relate to, in more ways than one. x

  • Reply Nivikka Friday August 29th, 2014 at 09:06 AM

   I don’t even know what to reply for this comment. Your praising words always fill me with a certain kind of joy, and it’s so wonderful to know, that you read and like what I write, thank you so much!

  Leave a Reply